«Θέληση μόνο να έχει κανείς, μυαλό και επιμέλεια
και μπορεί να αλλάξει την μπλούζα του μεροκαματιάρη
με την τήβεννο του ακαδημαϊκού»
(Παπανούτσος, 1965)


Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Πρόσκληση για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για να βελτιώσουν νέοι με δυσλεξία τα Αγγλικά τους.  

bvl-legasthenie.de
Εδώ και χρόνια ο Γερμανικός φορέας, τρέχει καλοκαιρινό πρόγραμμα τριβής με την Αγγλική γλώσσα, για νέους με δυσλεξία. Φέτος αποφάσισαν να διευρύνουν το πρόγραμμα και να το εξελίξουν σαν μια διεθνή συνάντηση νέων με δυσλεξία ηλικίας 18-25 ετών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2014.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις δραστηριότητες που προγραμματίζουμε:

Κάθε πρωί θα διεξάγετε ένα βιωματικό εργαστήριο με ένα κυρίως θέμα. Στο εργαστήριο αυτό, θα μαθαίνουμε λέξεις που χρειάζονται έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να διαχειριστούμε το θέμα της ημέρας. Στόχος μας είναι οι νέοι να μπορέσουν να μάθουν μέσα από έναν δημιουργικό και συμμετοχικό περιβάλλον έτσι ώστε αργότερα να μπορούν να θυμούνται τις γνώσεις που αποκόμισαν αλλά και να μπορέσουν να διευρύνουν το λεξιλόγιό τους.

Το απόγευμα, έχουμε σκοπό να εξερευνήσουμε την πόλη του Würzburg και τα γύρω περίχωρα, όπως το Residenz και η Schloss Marienberg. Τις επόμενες μέρες έχουμε σκοπό να κάνουμε βόλτα με πλοίο σε κάστρο κοντά στο Würzburg και να επισκεφτούμε το διάσημο πανεπιστήμιο Julius-Maximalians-University.
Τα βράδια, θα περνάμε την ώρα μας όλοι μαζί ψήνοντας κοντά στο ποτάμι, και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Στόχος είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες της κάθε μέρας.

Η επικοινωνία θα γίνεται στα Αγγλικά σε όλη την διάρκεια της ημέρας, τόσο στα εργαστήρια όσο και στον ελεύθερο χρόνο.

Στόχος μας είναι να βρεθούν μαζί νέοι με δυσλεξία από όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να τους δώσουμε την δυνατότητα να διευρύνουν και να βελτιώσουν τα αγγλικά τους μέσα από δραστηριότητες έτσι ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με τους άλλους στα αγγλικά. Οι συμμετέχοντες, θα νοιώθουν άνετα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να εκφράζονται, μέσα σε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό. Ακόμη θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν φιλίες από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξουν εμπειρίες.
 

Πηγή: http://www.dyslexia-goneis.gr/view.asp?ItemID=1136&ns=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου